O KOMPANIJI

RAZVOJ KOMPANIJE
– Od osnivanja kompanije 1962. godine, inovacija je kamen temeljac razvojne strategije Kinematica AG.
– Otkako je osnivač kompanije, profesor Villems, revolucionirao industriju svojim pronalaskom ROTORA / STATORA, Kinematica AG je nastavila usavršavati tehniku prilagođavajući i osmislivši svoja rešenja kako bi seprilagodila najzahtevnijim aplikacijama.
– Posvećenost najsavremenijoj tehnologiji ostala je netaknuta i obnavljana je decenijama, postizanjem de facto standarda u nekoliko industrijskih grana, danas gde proizvodi pomažu hiljadama krajnjih korisnika širom sveta.
– Savršena homogenizacija bila je i ostaće u fokusu napora, pored dublje integracije tehnologija za «povezani svet» gde će kvalitet i performanse bez kompromisa i dalje predstavljati posvećenost kupcima.
1962. godine
– Kinematica AG – je u Luzernu osnovao prof. P. Villems na osnovu patenata, zaštitnih znakova i njegovog hemijsko-fizičkog istraživačkog instituta.
1965. godine
– Kinematica AG je proširila svoj međunarodni trag nudeći svoja revolucionarna rešenja, poput POLYTRON ® PT 10-35 u SAD i Japanu.

– Do danas se procenjuje da je u upotrebi preko 20 000 modela PT 10-35.
1988/1990 godine
– Kinematica AG je predstavila prvi ručni homogenizator, POLYTRON ® PT 1200 C, koji se odnosi na sigurnost laboratorijskih operatora kao ključni prioritet.
– Ubrzo nakon dostupan je prvi disperzer opremljen digitalnim ekranom POLYTRON ® PT 3 000 / PT 6000.
2000/2002 godine
– Kinematica AG je predstavila MEGATRON ® MT-FM opremu za prozračivanje visokih performansi:
– Patentiran je prvi homogenizator koji je dobio stabilnu penu veličine mikro mehurića – MEGATRON® MT-VP inovativnog izleda 2 u 1.
2005/2010 godine
– Kinematica AG je lansirala prvi linijski homogenizator opremljen membranom – MEGATRON ® MT-MM:
– Da bi korisnici imali mogućnost aplikacija koje zahtevaju usku raspodelu čestica sa najmanjim svetskim unosom energije, uveden je MEGATRON ® MT-SHS, sa brzinom smicanja do 300 000 s-1.
2018 godine
– Kinematica AG je trasirala put novom dobu raspršivanja i homogenizovanja rastvora.